MENY
MENY
Gå til innhold

Asbestsaneringskurs - Rørsanering utvendig

Vårt rørsaneringskurs er for de som kun har behov for opplæring av asbestsementrør i vann-og avløpsnettet, og ikke full sertifisering.

Vi gjennomfører våre kurs i asbestsanering slik at de tilfredsstiller kravene i forskriften for arbeid med asbest. Kursbevis danner grunnlag for å søke arbeidstilsynet om godkjenning for slikt arbeid som normalt gis for en varighet på 3 år.

Ved reparasjon av/arbeid på slike rør kan arbeidstakere bli eksponert for støv med asbestfiber, både under selve reparasjonsarbeidet, men også i etterkant av arbeidet dersom det ikke er gode nok rutiner for rengjøring av forurenset utstyr eller rutiner for personlig hygiene.

I hht. "Forskrift om utførelse av arbeid" stiller myndighetene krav til virksomheter som skal arbeide med asbest eller har planer om det, om at man da må ha gjennomgått særskilt opplæring.

Etter gjennomført kurs må man søke Arbeidstilsynet om å bli godkjent for sanering. Det er da snakk om en formalitet med kursbevis og helseerklæring i søknad.
Det er arbeidsgivers ansvar å påse at alle som arbeider med asbest har godkjent opplæring og kan fremvise dokumentasjon på dette. Det anbefales at deltakerne tar helsesjekk med røntgen av lungene, før man deltar på kurset.

Krav til forkunnskap

Det stilles ingen krav til forkunnskap for dette kurset.

Målgruppe

Ansatte i kommuner, rørlegger og anleggsmaskinførere som jobber med nødreparasjoner på røranlegg der det er fare for eldre asbestrør, og større renoveringsjobber.

Pris for Rørsanering utvendig

Be om pristilbud i skjemaet lenger ned på denne siden under feltet "Kommentarer og spørsmål" eller kontakt vår regionsansvarlig per telefon.

Relaterte kurs

Tilbake til innholdet