MENY
MENY
Gå til innhold

Asbestsaneringskurs - Utvendig, innvendig, rør og oppdatering

Arbeid med Asbest krever godkjent opplæring før arbeidet starter. Det er arbeidsgivers ansvar at alle som deltar i arbeid med asbest har dokumentert kompetanse.

Vi gjennomfører våre kurs i asbestsanering slik at de tilfredsstiller kravene i forskriften for arbeid med asbest. Kursbevis danner grunnlag for å søke arbeidstilsynet om godkjenning for slikt arbeid som normalt gis for en varighet på 3 år.

Det er arbeidsgivers ansvar å påse at alle som arbeider med asbest har godkjent opplæring og kan fremvise dokumentasjon på dette. Det anbefales at deltakerne tar helsesjekk med røntgen av lungene før man deltar på kurset.

Hva trenger du?

Innvendig og utvendig sanering: 3 dagers kurs.
Utvendig sanering: 2 dagers kurs.
Oppdatering: 1 dag. (Dette kurset kjøres også live som  Nettundervisning. Se påmeldingsskjema.)

Rørsanering: Er det ønskelig med kun rørsanering, kan dette tilbys som internkurs

Fornyet opplæring i asbestsanering

I forskrift best. nr. 703 Utførelse av arbeid § 4-5 krever arbeidstilsynet at opplæring i arbeid med asbest skal fornyes innen 3 år etter siste godkjenning. Dette for å sikre at arbeidstakers kunnskaper holdes ved like og oppdateres.

Det er arbeidsgivers ansvar at alle som arbeider med asbestholdige materialer skal har godkjent opplæring før arbeidet starter. På forespørsel fra Arbeidstilsynet skal det kunne dokumenteres at arbeidstakerne har fått nødvendig opplæring. Dette gjelder også fornyet opplæring.

Målgruppe

Målgruppen er bedrifter innenfor bygg- og anleggsbransjen, kommunale og offentlige etater, industri og andre som arbeider med sanering av asbestsementrør, asbestsaneringsarbeide, riving og oppbygging.

Generelt

Pris inkluderer materiell, kursbevis, sertifikat, enkel lunsj og kaffe/te.
For alle alternativ avlegges skriftlig prøve, som må bestås. Deltakere må kunne norsk muntlig og skriftlig.

Pris for Utvendig, innvendig, rør og oppdatering

Se påmeldingsskjema under.

Relaterte kurs

Tilbake til innholdet