MENY
MENY
Gå til innhold

Asbest- og Asbestsaneringkurs

Arbeid med Asbest krever godkjent opplæring før arbeidet starter. Det er arbeidsgivers ansvar at alle som deltar i arbeid med asbest har dokumentert kompetanse. Ta kurs hos Norges ledende landsdekkende leverandør av asbestkurs. Tar du kurs hos Norsk Fagutdanning følger vi deg opp når godkjenningen trenger å oppdateres. Godkjenningen varer i 3 år og kan oppdateres med et dagskurs.

Hva er Asbest?

"Asbest er en fellesbetegnelse på en gruppe krystallinske silikatmineraler med fiberstruktur.
Opplysninger om asbestbruk kan finnes i bygge- og materialbeskrivelser. Produktnavn som eternitt, internit asbestolux, pernit med mer, forteller at platene kan inneholde asbest." Kilde: Arbeidstilsynet

Velg et av kursene under for mer informasjon, kurssted og påmelding:

Asbestsaneringskurs - Utvendig, innvendig, rør og oppdatering

Dette kurset er obligatorisk for de som skal arbeide med sanering av asbestsementrør, asbestsaneringsarbeide, riving og oppbygging utvendig, innvendig og rør. Vi gjennomfører våre kurs i asbestsanering slik at de tilfredsstiller kravene i forskriften for arbeid med asbest. Kursbevis danner grunnlag for å søke arbeidstilsynet om godkjenning for slikt arbeid som normalt gis for en varighet på 3 år. Har du behov for oppdatering kan du delta på dette kurset.

Deltakere på disse kursene må kunne norsk muntlig og skriftlig.


Asbestsaneringskurs - Rørsanering utvendig

Dette kurset er for de som kun har behov for opplæring av asbestsementrør i vann-og avløpsnettet, og ikke full sertifisering.

Tilbake til innholdet