MENY
MENY
Gå til innhold

Våtromskurs - Grunnmodul og A-Modul

Norsk Fagutdanning er Norges største leverandør av våtromssertifisering. Vi arrangerer kurs i Byggebransjens våtromsnorm over hele landet. Meget erfarne og dyktige instruktører som til en hver tid er oppdatert på det faglige og vet hva et godt våtromskurs skal inneholde. Vi kjører både grunnmodul, A-Modul og B-Modul.

Målgruppe

Alle som gjør en jobb på bad, vaskerom og våtrom. F.eks. tømrere, flisleggere, membranleggere, prosjekterende, takstpersonell, betongarbeidere, murere, blikkenslagere, ingeniører, arkitekter mv.

Grunnmodul

Det er ingen opptakskrav for å delta på Grunnmodul, som alene ikke gir våtromssertifikat etter Byggebransjens våtromsnorm. Man må avlegge eksamen i A-Modul for å få utløst sertifikat.

A-Modul

For å delta på kurs i A-Modul må Grunnmodul våtrom være gjennomført maksimum 12 måneder før kursstart, alternativt må man ha våtromssertifikat i B-Modul eller C-Modul.

Krav til våtromskurset A-Modul

Kandidaten må ha svenne-/fagbrev eller dokumentere 5 års relevant praksis i det faget du ønsker å ta våtroms-sertifikat i. Lærlinger kan delta på våtromskurset og ta våtromssertifikatet når de har mindre enn 6 måneder igjen av den totale læretiden.

Tilgjengelige moduler

  • A1 - Betong/Mur.
  • A2 - Maling/Tapet/Taktekking.
  • A3 - Rørlegger.
  • A4 - Elektro.
  • A5 - Tømrer/Blikkenslager.

Gyldighetsperiode for A-Modul

Våtromssertifkatet fra FFV har en gyldighetsperiode på 5 år. Du må etter dette ta et oppdateringskurs A-modul (1 dag) for å få fornyet godkjenning av ditt våtromssertifikat.

Gjennomføring

  • Grunnmodul våtrom inkludert prosjektoppgave er på totalt 25 timer. Kurset gjennomføres som et to-dagers kurs, med 8 timer undervisning per dag. Prosjektoppgave er normert til 9 timer.
  • Modul-A våtrom er på totalt 8 timer inkludert en eksamen på 4 timer og gjennomføres på en dag.
  • Normalt har man 3-4 uker opphold mellom disse modulene.

Hver deltaker skal etter gjennomført grunnmodul og før oppmøte til eksamen på modul-A kurset, løse en prosjektoppgave som ligger vedlagt kursmateriell, utlevert ved oppstart av Grunnmodul. Grunnmodul må være gjennomført før du kan delta på fagmodulene A, B eller C.

Byggebransjens våtromsnorm

Alle må ha tilgang til BVN på nett når de går på kurs. Kursdeltagerne må selv skaffe seg denne tilgangen i god tid før kurset starter ved å kontakte SINTEF Byggforsk. Byggebransjens våtromsnorm (BVN) kan du bestille ved å klikke her.

Godkjent våtromsbedrift?

For at en bedrift skal kunne søke om å bli Godkjent våtromsbedrift, må bedriften benytte faglig leder og sertifiserte fagarbeidere for våtrom i henhold til Byggebransjens våtromsnorm. Faglig leder må ha gjennomført minimum Grunnmodul og B-Modul eller C i Byggebransjens våtromsnorm.

Pris for Grunnmodul og A-Modul

Se påmeldingsskjema under.

Spørsmål om våtrom?

Tilbake til innholdet